EU-parlamentet har röstat igenom ett betänkande som erkänner prostitution som våld

Hanna
1 minuter att läsa

Text från Kvinnoorganisationernas instagraminlägg 15/9-23:

”Den 14 september röstade EU-parlamentet igenom Maria Noichls prostitutionsrapport. Med detta betänkandet har EU-parlamentet nu tagit ställning för att prostitution är våld, att samtycke inte kan köpas och att medlemsländerna ska arbeta för en nordisk modell i frågan om prostitution. Det är ett viktigt steg som har tagits för att komma närmare en gemensam EU-lagstiftning som kriminaliserar torskar och hallickar och avkriminaliserar de som exploateras i prostitution.

Betänkandet är inte bindande men innebär ett tydligt ställningstagande för EU-parlamentet. Nu hoppas vi att ställningstagandet tydligt avspeglar sig i arbetet med revideringen av EU:s anti trafficking-direktiv.

Stort tack till intedinhora som tillsammans med oss, CAP International, migrantwomennetwork och övriga organisationer i Sverige och Europa har kämpat för att synliggöra överlevarnas röster! Det här är ett första steg på vägen och vi förväntar oss nu fler steg mot en EU-gemensam lagstiftning mot Europas torskar och hallickar!”

LÄS RAPPORTEN HÄR!

Tidigare inlägg

Digital lunchföreläsning 22/8: Varför går hon inte?

Nästa inlägg

Ny rapport från Marie Cederschiöld högskola: Osynliga brottsoffer